Magic Slim Tayt Türkiye Bilgi Sitesi – Sipariş Alınır Ürün Görseli

Zayıflamada Balın Faydaları

Bal’ın Şaşırtıcı Sağlık Faydaları

Antik çağlardan beri, bal hem bir yiyecek hem de ilaç olarak kullanılmıştır.

Faydalı bitki bileşiklerinde çok yüksektir ve çeşitli sağlık yararları sunmaktadır.

Bal % 100 boş kalorilik olan rafine edilmiş şeker yerine kullanıldığında özellikle sağlıklıdır .

İşte bilimsel olarak desteklenen balın en iyi 10 sağlık faydası.

1. Bal bazı gıdaları içerir

Tatlı, bal arılarından yapılan tatlı, kalın bir sıvıdır.

Arılar kendi çevrelerindeki yığınları çiçeklerin şeker bakımından zengin nektarını toplarlar.

Daha sonra arı kovanı içinde nektarı tekrar tekrar tüketmek, sindirmek ve kusturmak (“kusarsak”).

Son ürün, arılar için depolanan gıda maddesi olarak kullanılacak bir sıvı olan baltır. Koku, renk ve tat arıların ziyaret ettiği çiçekler türüne bağlıdır.

Beslenme açısından, 1 çorba kaşığı bal (21 gram), 64 kalori ve 17 gram şeker içerir ( fruktoz , glikoz, maltoz ve sükroz dahil).

Hemen hemen lif, yağ veya protein içermez.

Ayrıca çeşitli vitamin ve minerallerin iz miktarda (RDA’nın% 1’i altında) yer alır, ancak günlük gereksinimlerinizi karşılamak için birkaç kilo yemeniz gerekir.

Balın parladığı yerlerde biyoaktif bitki bileşikleri ve antioksidanlar bulunur. Daha karanlık tipler, bu bileşiklerde daha hafif olanlardan daha yüksek olma eğilimindedirler.

2. Antioksidanlarda Yüksek Kalitede Bal Zengindir

Yüksek kaliteli bal birçok önemli antioksidan içerir. Bunlara fenoller, enzimler ve flavonoidler ve organik asitler gibi bileşikler dahildir.

Bilim adamları balın antioksidan gücünü veren bileşiklerin bu bileşimlerin birleşimi olduğuna inanıyorlar.

İlginçtir, iki çalışma karabuğday kanı antioksidan değeri artırır göstermiştir.

Antioksidanlar, kalp krizi, inme ve bazı kanser türlerinde azalma riskiyle bağlantılıdır. Ayrıca göz sağlığını da geliştirebilirler.

4. İçindeki Antioksidanlar Alt Tansiyona Yardımcı Olabilir

Kan basıncı kalp rahatsızlığı için önemli bir risk faktörüdür ve bal düşürmeye yardımcı olabilir.

Bunun nedeni, kan basıncını düşürücü etkilere bağlı antioksidan bileşikler içeriyor olmasıdır.

Hem sıçan hem de insanlardaki araştırmalar, tüketen baltan kan basıncında az miktarda düşüş gösterdi.

5. Bal de Kolestrolü Artırmaya Yardımcı Oluyor

Yüksek LDL kolestrol seviyesine sahip olmak kalp hastalığı için önemli bir risk faktörüdür.

Ateroskleroz, atardamarlarda kalp krizi ve felçlere yol açabilen yağ birikiminde önemli bir rol oynar.

İlginçtir, birkaç çalışma balın kolestrol seviyenizi artırabilir olduğunu göstermiştir.

Toplam ve LDL kolesterolü azaltırken, HDL’yi (“iyi”) kolestrolü önemli derecede yükseltir.

Örneğin, 55 hastada yapılan bir çalışmada balın şeker şekeriyle karşılaştırılması yapıldı. LDL’de% 5.8’lik bir düşüşe ve HDL’de% 3.3’lük bir artışa neden olduğu bulundu. Ayrıca , şekere kıyasla% 1.3’lük kilo kaybına da neden oldu.

6. Bal, Trigliseridleri Azaltabilir

Yüksek kan trigliseritleri, kalp rahatsızlığı için bir başka önemli risk faktörüdür.

Ayrıca, tip 2 diyabetin önemli bir sürücüsü olan insülin direncinin önemli bir işaretidir .

Trigliserid düzeyleri, şeker ve rafine karbonhidratlarda yüksek olan bir diyetle artma eğilimi gösterir.

İlginç bir şekilde, çok sayıda çalışma, özellikle şekeri değiştirmek için kullanıldığında, düzenli bal tüketimini daha düşük trigliserid seviyeleri ile ilişkilendirmiştir.

Örneğin, bal ile şekeri karşılaştıran bir çalışmada, bal grubunda% 11-19 trigliserid seviyeleri bulundu.

7. İçindeki Antioksidanlar Kalp Sağlığı Üzerindeki Yararlı Etkilerle Bağlantılıdır

Yine bal, fenollerin ve diğer antioksidan bileşiklerin zengin bir kaynağıdır. Bunların çoğu, azalmış kalp hastalığı riski ile bağlantılıdır.

Kalpteki arterlerin genişlemesine, kalbe kan akışının artmasına yardımcı olabilirler. Aynı zamanda kalp krizi ve inmelerine neden olabilecek kan pıhtılarının oluşumunu önlemeye yardımcı olabilirler.

Ayrıca, sıçanlarda yapılan bir çalışmada balın, kalbi oksidatif stresden koruduğu gösterildi.

Bütün bunlar söylenirse, bal ve kalp sağlığı üzerinde uzun vadeli bir insan çalışması bulunmamaktadır, bu yüzden bunu bir miktar tuz ile alın.

8. Bal, Yanık ve Yara İyileşmesini Artırır

Cildi bal uygulamak, eski Mısır’dan beri yaralar ve yanıkları iyileştirmek için kullanılmaktadır ve halen bugün kullanılmaktadır.

2015’ten bir derlemede bal ve yara bakımıyla ilgili 26 çalışma değerlendirildi.

Bu inceleme, kısmi kalınlıktaki yanıkların ve cerrahiden sonra enfekte olmuş yaraların iyileşmesinde en etkili olduğunu bulmuştur.

Ayrıca, çok ciddi komplikasyonlar olan ve amputasyona neden olabilen diyabetik ayak ülseri için etkili bir tedavidir.

Bir çalışma balın yara tedavisi olarak% 43.3 başarı oranını bildirdi. Bir başka çalışmada, topikal bal, diyabetik ülserler için tedavi edilen hastaların% 97’sinde iyileşti.

Araştırmacılar, şifa verici güçlerinin antibakteriyel ve antienflamatuar etkilerinden ve çevresindeki dokuları besleyebilme yeteneğinden kaynaklandığına inanıyorlar.

Dahası, sedef, hemoroit ve herpes lezyonları gibi diğer cilt durumlarının tedavisinde yardımcı olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

YORUM GÖNDER

  • İsim
  • Eposta
  • Yorum

YORUMLAR (0 )